I en prydnadsträdgård med mycket färg är neutralt vitt alltid lämpligt. Genom att kombinera vitt med andra färger kan du uppnå vackra effekter. Nedan finns ett antal vitblommande växter som är en tillgång för varje trädgård.

Vita liljor

Vita liljor har i århundraden varit en symbol för kvinnlighet, skönhet och renhet. Liljans doft är en av de mest populära. Liljan är en vacker snittblomma som beter sig som en perenn i trädgården. Du kan njuta av den här växtens skönhet i flera år.

Höjd: högst 1 meter
När man sår liljor: Lökarna kan planteras i marken efter augusti (15-20 centimeter).
Blomningstid: maj till augusti
Latinskt namn: lilium
Typ av växt: lökväxt
Liljans lök håller inte länge ovan jord. På vintern bör du täcka jorden med ett lager humus. Lölen kan också övervintras i en kruka.

2. Vit periwinkle

Denna vintergröna buske kan bilda grenar som är upp till 2 meter långa, men de blir aldrig högre än 20-40 centimeter. Växten blommar praktiskt taget året runt. Vit är den vanligaste färgen, tillsammans med lila och blått. Eftersom grenarna lätt slår rot någonstans är det klokt att se till att periwinkeln inte blir alltför vildvuxen.

Höjd: 20-40 centimeter
När ska man så periwinkle: våren
Blomningstid: praktiskt taget hela året
Latinskt namn: Vinca
Typ av växt: buske
Perewinkle är en så kallad försvarsplant som sägs skydda mot häxkonster. Om det inte hjälper, skadar det inte heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *