Lila blommande växter finns i olika nyanser. Nedan har vi sökt från rosa/lila till blå/lila. Den varma färgen gör det lätt att kombinera, och många av växterna nedan är också lätta att plantera utan att växa över. Våra 10 bästa lila blommande växter!

Blå kudde

Blue cushion blommar rikligt i en lavendelblå/lila färg. Växten kommer från bergen och är därför mycket lämplig för en klippträdgård. Om den planteras i grupper är den en utmärkt marktäckare som passar bra ihop med andra växter och som så småningom kommer att få den kuddeform som den fått sitt namn från.

Höjd: 15 centimeter
När ska man så: hösten
Blomningstid: Våren
Latinskt namn: Aubrita
Typ av växt: marktäckare
Blåkudden gillar lite fuktig jord men tål i allmänhet även en torr plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *