Tulpan är en nationell symbol i Nederländerna och fortfarande den mest populära blomsterlök och snittblomma på våren.

Tulpans ursprung
Tulpaner må vara en nationell symbol för Nederländerna, men de kommer faktiskt från någon annanstans. Tulpan är ursprungligen från Turkiet och togs till Nederländerna av rika köpmän på 1500- och 1600-talen.

Mångsidigt sortiment
Tulpan är Nederländernas nationella symbol som vi har blivit mycket kända för som land. Utbudet av tulpaner är enormt och fortsätter att växa. Att tulpan också kan användas som krukväxt är inte särskilt känt. Tulpaner kan planteras i krukor hemma, men om du inte vill odla dem själv kan du också köpa behandlade lökar i krukor. Tulpaner i krukor blommar inte lika länge som utomhus, men de håller längre än tulpaner i en vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *