Ju mer solen visar sig, desto mer förvandlas blomsterbutiken till en stor “godisbutik”. Varje blomma är vackrare än den andra. Alla ger dock en härlig sommarkänsla. Skapa din egen sommarstämning med säsongsblommor!

Välj själv
Det finns så många olika sommarblommor att man ibland inte vet vad man ska välja. Väljer du svala, runda blommor som solrosor eller dahlior? Eller gillar du luftiga blommor som dammslöjd och havslavendel? Och så finns det blommor i form av glada kjolar och klockor som Campanula och Lavatera. Med lupiner får du många blommor på en gång med en stjälk.

1. Mjukt rosa moln
I maj kommer sommarblommorna fram med pioner. Arrangera en bukett med mjuka rosa pioner och rosa astilbe. De mjuka tonerna och de djärva pionerna i kombination med de luftiga blommorna gör den här buketten så vacker. Varje år anordnar många blomsterhandlare så kallade pionveckor.

2. Grönsaksträdgård bukett
Den här sommarbuketten ser ut att komma från din egen grönsaksträdgård, men kommer egentligen från floristen. Blommande mynta, salvia och lavendel ger en härlig doft och färg. Miniartistel och edelweiss ger buketten “kropp”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *